DBS Academy

projects / interior design

location: singapore
area: 60,000 sq ft

photography: Tan Jingyi

the vertical stack of the building was developed by function, the ground floor allocated to communal spaces that can be utilised by the whole of DBS. the next three floors are dedicated to the DBS Academy with the final two floors allocated as office.


The interior design language of the Academy is one derived from the desire to be in spaces that are the antithesis to the typical expressions of a corporate, classroom world. The design takes its inspiration from an alternative urban loft-like world. The words urban, edgy and cool generate the selection of materials and fixtures found within the spaces. All of this sets the scene for an environment that promotes the inspiration to be a disruptor, to search for the out-of-the-box solution.

The vertical stack of the building was developed by function, the ground floor allocated to communal spaces that can be utilised by the whole of DBS. The next three floors are dedicated to the DBS Academy with the final two floors allocated as office.

The arrival lobby at Asia Hub has been refreshed and a direct, highly visible link to the new annex has been created. The ground floor arrival at the Academy is a memorable iconic space, anchored by the Curve. The Curve is a large format presentation area. Its informal raked seating provides a unique, intimate presentation venue when the flexible walls are closed. Once the walls are open the whole ground floor is transformed into an informal seating and meeting area. The highly flexible space offers multiple locations for large town hall meetings and presentations.

The training floors have been designed as a mixture of highly adaptable spaces. This is to create a variety of spaces to allow for training in different configurations, from a formal classroom setting to a disruptive hackathon session. The formal training rooms are supplemented by spaces for conversation and networking. These collaborative spaces are suited for both open team discussions or as private one-on-one feedback sessions. These are expressed as an assortment of flexible spaces located within an urban loft-like environment. Social hubs are provided on each floor to support break times between training sessions and offer further opportunities for collaboration.

The level five office space is conceived as a mixture of ABW nodes supporting the open plan office space. All workstations are “dining table” style with no fixed allocated seating. The workstations are located adjacent to the perimeter so that each occupant has a good view of the external environment. The central core contains all of the required support spaces for the workstations, with lockers for each occupant. There are a mixture of meeting rooms, from large project rooms to individual rooms for quiet focused work. The project was completed at the end of 2015.