One Raffles Link Lobby

projects / interior design

location: singapore
area: 5,000 sq ft

photography: Tan Jingyi

the careful sourcing and matching of the Statuario stone floor ensured a stunning expression of this unique material.


One Raffles Link is the first Singapore project that Philip Jacobs completed back in 2000 working with the original designers Kohn Pedersen Fox and Aedas, Hongkong Land invited aplusi to design the refresh of the ground floor arrival lobbies of the development. The refresh was sensitively handled; the key architectural features of the original design were maintained. The refresh focused on the stone floor and the main ceiling and lighting design. The careful sourcing and matching of the Statuario stone floor ensured a stunning expression of this unique material. The upgrading of the lighting design complemented the new simplified ceiling and evenly illuminated the new materials. The architectural materials softened with a new custom made rug and leather furniture. The project was completed in 2015.